TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartikler10 ting du kan lave i Mauritius (udover at tage til stranden)

10 ting du kan lave i Mauritius (udover at tage til stranden)

02.04.2023
Vis alle indlæg

Luftfoto af Mauritius

I den sydvestlige del af det Indiske Ocean finder man Mauritius, en ægte paradisø, som har noget at byde på for en bred vifte af rejsende. Alt fra solorejsende til familier og nygifte par bliver draget til øens fredfyldte atmosfære, betagende strande og majestætiske klippehuler.

Det er ikke til at komme udenom, at mange besøger øen for at komme væk fra hverdagens stress og nyde den varme sol og det bløde sand, men der er meget mere at opleve på denne fortryllende ø. Der er noget for enhver, fra historiske steder til maleriske vandreture og fantastiske naturattraktioner.

Her er et lille udpluk af de bedste ting, du kan lave på denne smukke ø, som er meget mere end bare sol og strand.

1) Besøg hovedstaden Port Louis

Port Louis Mauritius

Hvis du gerne vil fordybe dig i Mauritius’ blomstrende kultur, skal du helt klart besøge hovedstaden Port Louis. Denne travle by, som ligger på øens nordvestlige side, har spændende restauranter, fascinerende arkitektur fra kolonitiden og en livlig atmosfære.

Et af højdepunkterne i Port Louis er Blue Penny Museum, som giver besøgende et fængslende indblik i Mauritius’ historie. Her kan du gå på opdagelse i udstillinger, der fortæller om alt fra de tidlige bosættelser på øen til begivenheder under kolonitiden og i nyere tid. Hvis du vil se nærmere på øens unikke dyreliv, bør du besøge The Natural History Museum, hvor man kan se et fascinerende eksemplar af den nu uddøde dronte (også kaldet en dodo).

Du kan også tage op til fæstningen Fort Adelaide, hvor du kan nyde panoramaudsigten og de grønne omgivelser. Militærfæstningen, som stammer fra det 19. århundrede, er placeret på en bakketop med en fantastisk udsigt over Port Louis og landskabet omkring byen.

2) Gå en tur i Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Gardens

Sir Seewoosagur Ramgoolam Botaniske Have

Mens du er i Port Louis, bør du benytte lejligheden til at tage en kort køretur nordpå til Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden. Denne tropiske have på 24 hektar, som blev grundlagt i 1800-tallet, er fyldt med en fantastisk, frodig mangfoldighed af eksotiske planter. Gå ikke glip af kæmpeåkanden Victoria amazonica, som er et særligt fantastisk syn.

Og husk at holde udkig efter kæmpeskildpadderne, der færdes frit på ejendommen, mens du går gennem parken.

3) Tag på vandretur gennem Black River Gorges Nationalpark

Alexandra Falls i Black River Gorges

Hvis du er friluftsmenneske, bør du besøge nationalparken Black River Gorges.

Nationalparken breder sig over 2 % af øens samlede areal og omfatter et billedskønt landskab med bølgende bakker og frodig, grøn regnskov. Parken er et sandt paradis for naturelskere med over 300 forskellige plante- og dyrearter, herunder truede fuglearter og en bestand på 4.000 af den store flagermus flyvende hund.

4) Oplev den hellige Ganga Talao-sø

Grand Bassin Shiva statue

Dybt i hjertet af Mauritius’ bjergområde, ikke langt fra Black River Gorges, ligger Grand Bassin, også kaldet Ganga Talao-sø. Denne smukke kratersø er ca. 15 meter dyb og omgivet af farverige templer og statuer af guder og gudinder fra hinduismen. Lokale anser den for at være et religiøst og helligt sted, og søen er blevet et samlingspunkt i forbindelse med den hinduistiske højtid Maha Shivaratri, hvor man mindes guden Shiva. Under festivalen valfarter tusindvis af mennesker til søen med håndlavede gaver og altre til Shiva, som placeres på søbredden i andagt.

Alle har gratis adgang til søen, men donationer til hjælp til vedligeholdelse er velkomne og værdsatte.

5) Udforsk den hyggelige, lille by Mahébourg

Båd i Mahebourg by

Mahébourg, som ligger på øens fredfyldte sydvestlige kyst, er en lille by fra kolonitiden, som giver et autentisk indblik i den mauritiske livsstil.

Gå en tur langs vandet, hvor du kan se de lokale fiskere i deres traditionelle træbåde, når de sejler ind og ud af havnen. Fordyb dig i de velbesøgte markeder, lokale spisesteder og madboder, hvor du kan møde de venlige lokale. Den tilbagelænede atmosfære og de smukke omgivelser gør Mahébourg til det perfekte sted til en afslappende eftermiddag.

6) Besøg den ikoniske Seven Coloured Earth Geopark

Seven Coloured Earth geopark

Dette sted ligner ikke noget andet, du nogensinde har oplevet. Dette særprægede geologiske fænomen er en af de mest besøgte turistdestinationer i Mauritius og en ægte lækkerbisken for geologi-nørder. Kort fortalt har de tropiske vejrforhold i området eroderet de vulkanske klipper og sand. De resterende rød-sorte jern- og aluminumsoxider skaber de mest fantastiske, flerfarvede sandklitter i changerende nuancer af syv forskellige farver: brun, grøn, rød, gul, lilla, violet og blå.

Parken ligger ved den lille by Chamarel på øens vestkyst, tæt på Tamarin, hvor der findes mange populære strandhoteller. En anden hovedattraktion i området er det smukke Chamarel Waterfall, som med en højde på ca. 100 meter er det højeste individuelle vandfald på øen.

7) Stå på klipperne på øens sydligste spids, Souillac

Gris Gris i Souillac

På øens sydligste punkt ligger den lille, søvnige kystby Souillac. Den har måske ikke så meget at byde på, hvad angår turistattraktioner, men de omkringliggende områder omfatter nogle af øens mest fascinerende og vilde landskaber, som bestemt er et besøg værd.

De dramatiske vejrmønstre skaber et særpræget og fascinerende landskab med betagende vandfald, høje skrænter og flotte klippeformationer, som står i skarp kontrast til de idylliske strande andre steder på øen. Skønt det frarådes at bade i området, er udsigten intet mindre end fantastisk. Sørg for at holde ind ved det populære udsigtspunkt Gris Gris for at tage billeder af de kæmpestore bølger, der slår ind mod de sorte klinter.

8) Oplev den skjulte perle Rochester Falls

Rochester Falls

Rochester Falls, der ligger kun 10 minutters kørsel fra Souillac, er en skjult perle, som er forskellig fra de andre vandfald på øen som fx Chamarel. Selvom vandfaldet ikke vinder på hverken højde eller volumen, har det med sine lodrette søjler en unik charme, som gør det til en af de mest lettilgængelige naturattraktioner i Mauritius.

Besøgende kan tage en forfriskende dukkert i vandet eller slappe af med en picnic ved bredden, mens de ser på, hvordan erfarne lokale dykker fra de 10 meter høje klipper og ned i lagunen.

9) Udforsk Mauritius’ søde side: Saint Aubin og La Maison de la Vanille

Maison de la Vanille

Le Domaine de Saint Aubin, som ligger på den sydlige del af øen, er en af de mest maleriske ejendomme på Mauritius’ terute. Denne smukke bygning fra kolonitiden lå tidligere ved siden af en sukkerfabrik og er i dag restaurant og museum. Ejendommen omfatter La Maison de la Vanille, hvor du kan lære alt om vanilje, samt et romdestilleri. Der er også en tropisk krydderihave, en legeplads og en børnezoo, hvor du kan komme tæt på dyrene.

10) Tilbring en afslappende dag på greenen

Golfbane i Mauritius

Hvis dagsture til vandfald og naturattraktioner ikke lige er din kop te, er en dag på greenen noget for dig? Mauritius byder på en unik golfoplevelse omgivet af flot natur og luksuriøse resorts. Golf har været en del af øens kultur siden 1902, hvor den første golfbane på den sydlige halvkugle blev anlagt.

Skønt mange golfbaner ligger på øens østside, hvor de fleste resorts også ligger, tilbyder Heritage Awali Golf & Spa, som er en all-inclusive resort på sydvestkysten, en flot golfbane og fantastiske overnatningsmuligheder.

Se vores rejser til Mauritius herunder:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende